ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΜΕΛΙΣΣΑ - ΜΕΛΙΣ

ΜΕΛΙΣΣΑ - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΩΣ - ΜΕΛΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΚΕΡΥΘΡΕΣ - ΑΝΘΟΥΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Διεύθυνση - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Διεύθυνση: ΚΕΦΑΛΟΣ Τ.Κ. - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Τ.Κ.: 85301
Περιοχή - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Περιοχή: Κως Κατηγορία - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Κατηγορία: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Τηλέφωνο - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Τηλέφωνο: 2242072260 Fax - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Fax: 2242072260
Κινητό - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Κινητό: 6979978462 E-mail - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ E-mail: anthoulid@yahoo.gr
Υπεύθυνος - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Υπεύθυνος: ΑΝΘΟΥΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ Τηλέφωνο υπεύθυνου - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Τηλέφωνο υπεύθυνου: -
Ιστοσελίδα - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ιστοσελίδα:
''ΜΕΛΙΣΣΑ'' Born to bee... wild! Τα μελίσσια ΜΕΛΙΣΣΑ είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 100 χρόνια περνάει η σκυτάλη από τον παππού στον γιο και τον εγγονό. κρατώντας τις παραδόσεις τα μελίσσια μας εκτρέφονται και παράγουν θυμαρίσιο μέλι υπό τις πιο ιδανικές συνθήκες. Τα μελίσσια από το Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο βρίσκονται στη Νίσυρο, από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο στην Κω, και το υπόλοιπο διάστημα στην Κω. Πολλές φορές τα βοσκοτόπια μεταφέρονται και στην Κάλυμνο. Η εκ...
Επισκέπτες: 104334

ΜΕΛΙΣΣΑ - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΩΣ - ΜΕΛΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΚΕΡΥΘΡΕΣ - ΑΝΘΟΥΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΜΕΛΙΣΣΑ - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΕΦΑΛΟΣ ΚΩΣ - ΜΕΛΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΚΕΡΥΘΡΕΣ - ΑΝΘΟΥΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

''ΜΕΛΙΣΣΑ'' Born to bee... wild!

Τα μελίσσια ΜΕΛΙΣΣΑ είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 100 χρόνια περνάει η σκυτάλη από τον παππού στον γιο και τον εγγονό. κρατώντας τις παραδόσεις τα μελίσσια μας εκτρέφονται και παράγουν θυμαρίσιο μέλι υπό τις πιο ιδανικές συνθήκες. Τα μελίσσια από το Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο βρίσκονται στη Νίσυρο, από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο στην Κω, και το υπόλοιπο διάστημα στην Κω. Πολλές φορές τα βοσκοτόπια μεταφέρονται και στην Κάλυμνο. Η εκτροφή των μελισσών γίνεται σε μέρη που υπάρχει άφθονο θυμάρι για την καλύτερη ποιότητα του μελιού που θα παραχθεί.

Η κα Διονυσία Ανθούλη σαν καλή οικοδέσποινα θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο και θα σας ενημερώσει για τις ιδιότητες του μελιού, θα σας μιλήσει για τις συνταγές που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με λάδι και το κερί (κεραλοιφή). Είναι φάρμακο που θεραπεύει την ψωρίαση και το έκζεμα. Θα μας μιλήσει για τα είδη μελιού, θυμαρίσιο, πευκόμελο και το ρικι μέλι. Επίσης δίπλα στο χώρο του καταστήματος ΜΕΛΙΣΣΑ, στο παραδοσιακό καφενείο της, γευθείτε τα κεράσματα, ντόπια που γίνονται με το μέλι. Γεύσεις γλυκές, ονειρεμένες και αξέχαστες.

Ο τρύγος γίνεται μία φορά το χρόνο και αμέσως μετά το μέλι περνάει σε ανάλυση για την ποιότητά του. Πρέπει να είναι θυμαρίσιο και να μην περιέχει φάρμακα. Το ζέσταμα του μελιού γίνεται στους 40 βαθμούς. αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία το μέλι δεν χανει΄ούτε τη σύστασή του, ούτε το άρωμά του ούτε τη γεύση του.

Η οικογένεια εδώ και 2 χρόνια διατηρεί ένα κατάστημα (τηρώντας όλες τις προδαγραφές) το "Μέλισσα" που παρέχει το δικό της μέλι "Μέλισσα". Η κυρία Διονυσία Ανθούλη, σαν καλή οικοδέσποινα θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο και θα σας ενημερώσει για τις ιδιότητες του μελιού. Κολλήστε με το μέλι!!!! Μάθετε ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες: Στους Αιγυπτιακούς παπύρους πριν από 3500 χρόνια αναφέρεται το μέλι ως θεραπευτικό μέσο. Στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών αναφέρεται ότι η ζωή παρατείνεται όταν στην καθημερινή δίαιτα υπάρχει το γάλα και το μέλι. Το νέκταρ αποτελούσε την τροφή των αθάνατων Ολύμπιων θεών. Με μέλι ανατράφηκε ο Δίας από τη νύμφη Μέλισσα. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, το ίδιο και ο Αριστοτέλης που πίστευε ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.

Οι Αιγύπτιοι προσέφεραν στους θεούς τους κηρύθρες με μέλι ως πολύτιμο δώρο αφοσίωσης και εξευμενισμού. Στις Μυκηναϊκές πινακίδες της Γραμμικής Β ανάμεσα στα άλλα προϊόντα βασικής διατροφής αναφέρεται και το μέλι (me-ri) . Στα κλασικά χρόνια το μέλι ήταν ένα από τα συστατικά του μυτωτού (είδος χυλού). Τα όσπρια επίσης τα έτρωγαν κατά κανόνα με τη μορφή χυλού προσθέτοντας ανάμεσα στα άλλα και μέλι. Ευρύτατα διαδεδομένοι ήταν και οι πλακούντες (γλυκίσματα με πολλά αρτύματα: μέλι, ξηρούς καρπούς και μυρωδικά, δημιουργήματα των πλακουντοποιών). Η παράδοση αναφέρει ότι όταν πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος τον τοποθέτησαν σε μέλι για να διατηρηθεί πολύ καιρό.

Η Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσε το μέλι για την περιποίησή της. Αλλά και στην περίοδο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας το μέλι ήταν μέρος της διατροφής, ιδιαίτερα στα μοναστήρια. Σε κείμενα της εποχής αναφέρονται τα παρακάτω: "Πίνομεν και ζωμόν μετά μέλιτος" και "Ορύζιν με το μέλιν", "όξος τε και μέλιν εκ του ακάπνιν" (αυτό που βγαίνει πριν καπνιστούν οι μέλισσες, το εκλεκτόν). Μέλι: Σύμφωνα με το F.A.O. (διεθνή Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων), ως μέλι ορίζεται το γλυκό προϊόν-τρόφιμο που παράγουν οι μέλισσες όταν συλλέγουν νέκταρ ή άλλους φυσικούς χυμούς από ζωντανά μέρη φυτών ή εκκρίσεις εντόμων, το μεταφέρουν στην κυψέλη τους, το εμπλουτίζουν με δικές τους ουσίες που συντελούν στη μετατροπή του, το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους όπου το ωριμάζουν και στη συνέχεια το σφραγίζουν στεγανοποιώντας το. Η πιο συχνή χρήση του μελιού είναι στο τραπέζι κάθε οικογένειας, είτε όπως έχει, είτε ως υλικό κάποιας συνταγής. Το μέλι χρησιμοποιείται επίσης στη ζαχαροπλαστική, στη φαρμακευτική για την παρασκευή διαφόρων σκευασμάτων, όπως αντιβηχικά σιρόπια κ.ά. Κερί: Στις περισσότερες περιοχές το κερί αποτελεί παραπροϊόν της μελισσοκομίας. Η παραλαβή του γίνεται την εποχή του τρυγητού. Η πρώτη ύλη θερμαίνεται στους 630 C, οπότε το κερί λιώνει και ανεβαίνει στην επιφάνεια, από όπου και λαμβάνεται, ψύχεται, σκληραίνει και υφίσταται περαιτέρω επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί πάλι στη μελισσοκομία στην παραγωγή κεριών ποιότητας, καλλυντικών, στη γεωργία, στην τέχνη και στη βιομηχανία. Γύρη: Σε μια μεγάλη κυψέλη συσσωρεύονται ετησίως 25-30 κιλά γύρης, ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται το σμήνος. Το 1/10 περίπου αυτής της ποσότητας αφαιρείται και χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο γιατί έχει σημαντικές διαιτητικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Βασιλικός πολτός: Αποτελεί τη μοναδική τροφή των προνυμφών της βασίλισσας, και είναι μια πλούσια πρωτεϊνούχος ουσία, με πολλές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.